Aké sú trendy pre tohtoročné detské účesy 2016? Poradí nám nielen špičková česká kaderníčka, ale aj mamička, ktorá to vie doslova z prvej ruky.
Aké sú trendy pre tohtoročné detské účesy 2016? Poradí nám nielen špičková česká kaderníčka, ale aj mamička, ktorá to vie doslova z prvej ruky.

Detské účesy 2016 – ORIGIN KIDS by Petra Měchurová

Jaké jsou trendy pro letošní dětské účesy 2016? Poradí nám nejen špičková česká kadeřnice, ale i maminka, která to ví doslova z první ruky.

Známa česká kaderníčka a vlasová štylistka Petra Měchurová je nielen špičkovou kaderníčkou, ale tiež mamičkou dvoch detí. Práve jej deti pre ňu boli inšpiráciou pre vytvorenie detskej kolekcie účesov pre rok 2016 s názvom ORIGIN KIDS. Hľadáte pre svoje ratolesti nápady na zaujímavé detské účesy 2016? Tu sú!

Detské účesy 2016 podľa Petry Měchurovej – detská kolekcia ORIGIN KIDS.
Detské účesy 2016 podľa Petry Měchurovej – detská kolekcia ORIGIN KIDS.

Detská prirodzenosť je niekedy skutočne oslňujúca. Rovnako tak, ako jemnosť detských vlasov a ich farebnosť meniaca sa s každým lúčom slnka. A rovnako ako deti svoje vlasy milujú natoľko, až majú tendencie je ocumlávať, my milujeme svoje deti a chceme uchovať ich krásu, prirodzenosť a rozvíjať v nich vkus a štýl. Pravidelné návštevy kaderníka a zastrihávanie vlasov sú nutnosťou, ktorá sa nám vypláca. Ako deti rastú, učia sa ako s vlasmi správne zaobchádzať, dozvedajú sa, čo je pre nich dobré a čomu by sa naopak mali po celý život vyhnúť.

„Každá žena, ktorá má deti, sa snaží novú generáciu vychovať čo najlepšie. A rovnako ako deti učíme pravidelne chodiť k lekárovi, mali by sme ich naučiť pravidelne chodiť ku kaderníkovi.” (Petra Měchurová)

Ako sa starať o detské vlásky?

Vyžadujú detské vlasy nejakú špeciálnu starostlivosť? A ako sa o ne starať? „Ako o vlastné,“ odpovedá na otázku Petra Měchurová. „Dajte im veľkú dávku starostlivosti. Aj keď sa to nezdá, detské vlasy sú veľmi často polámané a pretrhnuté. Stačí nesprávna gumička, sponky, v zime nosenie čiapky a jemné detské vlasy sú razom poničené. Snažte sa preto veľa posilňovať regeneráciu, buď oplachovacou maskou, alebo neoplachovacími sprejmi.“

A aký účes je pre dieťa najvhodnejší? Petra hovorí: „Pre dieťa je najdôležitejšie, aby vytvorený účes bol praktický. Nemá zmysel deťom tvoriť extravagantné účesy, naopak v jednoduchosti a prirodzenosti je krása. Vhodné je rešpektovať prirodzený rast vlasov a vytvoriť účes, ktorý bude sedieť a nemusí sa niekoľkokrát přečesávat. Na denné nosenie sa perfektne hodí zapletené vlasy, ktoré sa po celý deň udrží spojené. Vlasy tak nemajú možnosť sa polámať napr. pri hraní alebo obliekaní. Pri sťahovaní vlasov si dávajte pozor na správny výber gumičky, vyberajte takú, ktorá vo vlasoch nebude kĺzať, ale ani vlasy nepotrhá.”

Účesy pre chalanov a účesy pre dievčatá často splynú do tzv. unisex štýlu.
Účesy pre chalanov a účesy pre dievčatá často splynú do tzv. unisex štýlu.

Detské účesy 2016 – s ofinou alebo bez?

„Zostrihanie ofiny sa u detí javí ako skvelý nápad. Pozor ale na to, že vaše dieťa môže mať s ofinou problém. Spoznáte to jednoducho podľa toho, že sa ju bude snažiť dať z tváre preč. Sú totiž deti, ktoré vlasy v tvári neznesú. A keď už vaše dieťa ofinu zvládne, myslite na pravidelné zastrihávanie!” varuje Petra Měchurová.

3 otázky pre Petra Měchurová nielen na tému detské účesy 2016

∴ Čo vás k vytvoreniu detských trendov – kolekcie ORIGIN KIDS inšpirovalo?

Petra Měchurová: Prirodzenosť, ktorú vidím ako u detí celkovo, tak u ich vlasov.

∴ Ako prebieha strihanie vlasov u Vašich detí? Sú na strihanie zvyknuté?

Petra Měchurová: Áno sú, ale sú rovnaké ako ostatné deti, takže moc dlho nevydržia sedieť a striháme na etapy.

∴ Ako sa staráte o vlasy svojich detí?

Petra Měchurová: Starám sa o ne ako o svoje vlastné. U dievčatok je potreba sa starať o pretrhnuté vlásky, ktoré sú dôsledkom neopatrného nosenia gumičiek, rovnako ako vysušené končeky vlasov. Gumičky, sponky, čiapky a ďalšie obľúbené vlasové ozdoby vlasy zaťažujú a detské jemné vlasy tým dosť často trpia. Pomáham im regeneračnými prípravkami, a to buď oplachovacou maskou, alebo maskou v spreji, ktorá sa neoplachuje. Šampón nedávam len ku korienkom, ale napením ho v celej dĺžke vlasov.

Detské účesy 2016 z kolekcie ORIGIN KIDS Petry Měchurovej.
Detské účesy 2016 z kolekcie ORIGIN KIDS Petry Měchurovej.
O kolekcii účesov: Petra Měchurová – ORIGIN KIDS
  • Vlasy a koncept: Petra Měchurová
  • Salon: Salon Petra Měchurová
  • Foto: Anna Mrázek Kovačič
  • Make-up: Margita Skřenková
  • Styling: Jana Kapounová

Zdroj obrázkov: Petra Měchurová