Zoznámte sa so skvelým pražským kaderníckym salónom Salon RED. Ponúka netradičný koncept, jedinečný interiér a výborné služby.

Salon RED ponúka netradičný dizajn aj koncept kaderníctva

Zoznámte sa so skvelým pražským kaderníckym salónom Salon RED. Ponúka netradičný koncept, jedinečný interiér a výborné služby.

Na Starom Meste v Prahe bol tento rok na jar otvorený nový kadernícky salón, výnimočný svojim dizajnom aj konceptom – Salon RED. Spoluprácou dvoch úspešných mladých žien, podnikateľky a majiteľky salónu Jany Šafářovej a úspešnej kaderníčky a hairstylistky Mirky Hajdovej, sa v Prahe ocitol unikátny priestor inšpirovaný londýnskymi „utajenými“ barmi a časmi prohibície. Tento kúsok Londýna v Prahe má nenápadný vstup a vskutku „utajené“ hlavné priestory: vchod do kaderníctva a vstupná časť sú ľahko zameniteľné s malou útulnou kaviarňou, ktorá pokračuje cez bar do originálnej miniatúrnej knižnice. Len stojan u postranného schodiska s vystavenými produktami vlasovej starostlivosti a stylingu Redken dáva tušiť pravý účel, a že to najdôležitejšie čaká návštevníka o poschodie nižšie.

Salon RED – nový kadernícky salón, výnimočný svojim dizajnom aj konceptom
Salon RED – nový kadernícky salón, výnimočný svojim dizajnom aj konceptom

Prekvapenie je dokonalé – farby, dekorácie, svetlo aj otvorený priestor kaderníckeho salónu Salon RED sa úplne vymykajú zavedenému trendu. Chýba klasická obsluha a všetky kadernícke diania, s výnimkou umývania, sa odohrávajú okolo veľkého stola. Táto, u nás úplne nezvyčajná koncepcia, vyžaduje od kaderníkov schopnosť prijať zmenu, stotožniť sa s novým poňatím a spôsobom práce a komunikácie nielen vo vzťahu ku klientom, ale aj k svojim kolegom. V salóne sa pracuje výhradne s Redken, a to predpokladá vysokú profesionalitu a lásku k remeslu, ale aj dokonalú znalosť technologických postupov a produktov.

Salon RED je plný skvelých kaderníckych profesionálov

Mirka Hajdová, artdirektorka a vedúca kadernícka osobnosť Salon RED
Mirka Hajdová, artdirektorka a vedúca kadernícka osobnosť Salon RED

Vedúci kadernícku osobnosťou Salon RED je jeho artdirektorka Mirka Hajdová, ktorá má s vlasovou kozmetikou tejto značky mnohoročné skúsenosti, je špecialistkou na farbenie Redken a jedným z profesionálov, ktorí testujú najnovšie produkty značky. Mirka žije a pracuje už štyri roky v Londýne, a okrem práce v salóne je navyše stálou členkou tímu vynikajúceho britského kaderníka Eugena Souleimana, s ktorým spolupracuje na vlasovom stylingu svetových Fashion Weekov, je tiež členkou kreatívneho tímu, ktorý pripravoval kampaň s Lady Gaga pre Versace SS14 a napriek tomu, že ju táto práca privádza na prehliadky do veľkomiest celého sveta, na Prahu v žiadnom prípade nezanevrela. V Salon RED bude vždy niekoľko dní v mesiaci, nielen pre svojich zákazníkov, ale aj pre svojich kolegov, ktorí tak budú mať možnosť pracovať po boku jednej z najkreatívnejších a najúspešnejších českých kaderníčok súčasnosti.

Ďalšími osobnosťami, s ktorými sa v Salon RED môžete stretnúť sú napríklad Míša Řasová, špecialistka na farbu, členka vzdelávacieho tímu Redken Artist alebo Lenka Habartová, vynikajúca Kreatívna stylistka, členka tímu divadla LaPutyka. Novým členom tímu je Anita Nagyová, ktorá posledných 6 rokov čerpala inšpiráciu v Londýne a nesmieme zabudnúť na Kamila, ktorý je nielen výborný a veľmi precízne kaderník, ale vďaka svojmu zmyslu pre humor navyše dokonale motivuje svojich kolegov.

Salon RED = 100% REDKEN

V salóne sa vyznáva nielen Redken, profesionálna vlasová kozmetika tej najvyššej úrovne, ale aj najnovšie poznatky a postupy ošetrenia. Prvýkrát u nás môžu kaderníci ponúknuť svojim klientom najsilnejšie ošetrujúce kúry japonským prístrojom Spa Mist. Ten uvoľňuje tzv. suchú paru, ktorá vlas zahrieva, viac otvára, a tým umožňuje lepšiu absorpciu cielene zvoleného starajúceho balzamu Redken. Suchá para kozmetický produkt neriedi, a tak je ošetrujúca kúra Redken Chemistry pri použití Spa Mist oveľa intenzívnejšia a dokonale vyrovnáva hydratačnú alebo proteínový deficit vlasového vlákna. Salon RED je unikátny, ako konceptom, tak ponukou služieb, medzi ktoré okrem kaderníctva patrí tiež kozmetika, vizážistka, depilácia, výživové poradenstvo a samozrejmosťou je tiež doplnkový predaj.

Salon RED si zamilujete nielen kvôli službám, ale tiež vďaka atmosfére miesta

Jedinečnosť Salon RED je aj v jeho efektnom vyznenie priestoru, ktorý dýcha zabývanosti a vyzýva k relaxácii. Filmovým architektom, ktorí sa podieľali na jeho vzhľadu, sa podarilo vytvoriť príbeh, kde vstupné priestory, kadernícka časť, kozmetické kabíny, útulný obývací priestor s TV a pohodlnými kreslami spolu s nezameniteľnými dekoráciami vytvárajú atmosféru, ktorá je nielen mimoriadna, ale vystihuje aj názov salónu . RED (červený) je ľahko zapamätateľný, jednoduchý, ale pritom provokatívny a inšpiratívny. RED je zlomok súčasného Londýna v zákutiach starej Prahy, prepája londýnsku modernu s milou pražskou starosvetskosťou a pohostinnosťou umocnenou medzinárodnou profesionálnou starostlivosťou, ktorá je určená klientom všetkých vekových kategórií, predovšetkým potom tým, ktorí hľadajú a neboja sa zmeny.

Kto Salon RED už vyskúšal?

Anne Pfister, riaditeľka divízie DCA L’Oréal Praha

Moja prvá návšteva v salóne RED bola viac než zážitok! Za svoj život som navštívila mnoho kaderníckych salónov a vďaka svojej profesii samozrejme nielen v Českej republike. Tento salon na mňa však urobil obrovský dojem. Hneď po vstupe na mňa dýchla neobvyklá atmosféra – fantastický dizajn a veľmi vrelé privítanie spojené s prezentáciou služieb, ktoré v salóne poskytujú. Odborníci v salóne poskytujú celkovú starostlivosť, ktorá je ušitá na mieru každému zákazníkovi. Bola som nadšená masážou rúk a krčnej chrbtice. Kadernícky servis je tiež vynikajúci. Do RED-u sa veľmi rada vraciam a odporúčam ho aj svojim priateľom.

Zákazníčka Lucia P .: Môj nádherný multisenzoriálny zážitok v salóne Red

Akonáhle som sa od svojej kamarátky dozvedela o novom úplne netypickom salóne v centre Prahy, nečakala som a objednala som sa na najbližší termín. Trochu som sa obávala ceny za službu, pretože salón je veľmi luxusný, ale podľa cenníka na internete som si urobila predstavu a nakoniec musím povedať, že cena za celú návštevu bola veľmi príjemná a v žiadnom prípade nebola premrštená.

Hneď po mojom príchode som bola uvedená dole do salónu, kde mi bola ponúknutá veľmi príjemná antistresová masáž šije. So zavretými očami som zvolila vôňu masážneho olejčeka, ktorá mi vyhovovala najlepšie, a potom už som sa ponorila do kľudu a rada som zabudla na svoje všedné starosti. Potom prišla moja kaderníčka, veľmi príjemná osoba, s ktorou sme hovorili o mojich predstavách a očakávaniach, čo sa úpravy mojich vlasov týka.

Keď sme sa dohodli, aká farba a strih budú pre mňa najlepšie, presunuli sme sa na umývanie, do ľahko intímnejšiej časti salónu, kde pri umývaní hlavy – samozrejme obsahujúcej masáž hlavy – kaderníčka zapla taktiež masážnu funkciu kreslá, na ktorom som sedela.

Nemám vo svojom veku ešte príliš šedín, a tak mi kaderníčka zvolila farbenie prelivom Redken Shades EQ. Keď farba v mojich vlasoch pôsobila, prisadla si ku mne kozmetička a ponúkla mi masáž rúk a kozmetickú konzultáciu. Veľmi rada som prijala a čas mi príjemne plynul. Keď prišlo na strih, bolo mi pomaly ľúto, že už sme vo finále. Môj strih a fantastická lesklá prirodzená farba vlasov sú perfektné. Som veľmi spokojná a teším sa na ďalšiu návštevu. Vyskúšam určite kúry Chemistry, ktorú mi kaderníčka odporučila.

Musím povedať, že som sa málokedy vo svojom živote cítila tak hýčkaná, ako tu v salóne. Niečo také som naozaj nečakala. Salon rozhodne odporúčam všetkým, ktorí chcú chvíľku utiecť z hektickej reality a venovať sa trochu sami sebe. Na nabudúce si ale rezervujem určite viac času, pretože budem chcieť chvíľu posedieť v priestore kaviarne / čitárne salónu, ktorá ma úplne očarila.

Adresa salónu

Salon RED

Vězeňská 3

110 00 Praha 1

 

Zdroj obrázkov: Salon RED, poskytol L’Oréal