Alergia na peľ ani na prach vás už doma nemusí trápiť

Nanotechnológie menia v našich životoch mnohé. Dokážu dokonca zabrániť nanočasticiam prachu, smogu či peľu vnikať cez okná do našich domácností. Alergia na peľ už nemusí byť doma  problémom. Stačí nahradiť zastarané okenné siete proti hmyzu novými, modernými.

Viete, že Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zaradila jemný prach medzi karcinogény I. stupňa? Aj keď doma dodržuje extrémne čisto, prachové častice neustále vnikajú do našich domácností cez otvorené okná z ulice. Prach a smog sa dostáva do interiéru a ohrozuje naše zdravie, aj keď si myslíme, že sme za dverami našich domácností v bezpečí. Do bytov a domov sa nám dostávajú tiež peľové častice. A aj tie vedia nanotechnológie zadržať. Stačí si dať do okien správne siete. Vy už nejaké máte? Tie tradičné však pomáhajú iba proti hmyzu. Ak sú naviac dlhodobo vystavené UV žiareniu, naopak i samotné potom do vzduchu vylučujú zdravotne problematické plastové mikročastice.

Membránové siete proti hmyzu nahradzujú staré riešenia

Za zavretými oknami žiť nejde. Ideálnym riešením je membránová sieť proti hmyzu, ktorá dokáže zabrániť vniknutiu hmyzu, ale udrží za našimi oknami aj ďalšie mikročastice, ktoré tradičná sieť na oknách nezachytí: smog, prach, peľ, výfukové plyny, aj dažďovú vodu. Naprší vám pravidelne cez otvorené okná? S membránovou sieťou už tento problém mať nebudete. Pritom naopak, z vnútorného priestoru sa vodné pary cez sieť von dostanú. Materiál totiž funguje ako funkčná membrána. Alergia na prach, peľová alergia, ale ani alergie v zime spôsobené obvykle kúrením fosílnymi palivami – nič z toho už vás vo vašom byte nebude trápiť. Nezabudnite však, že membránová sieť musí byť súčasťou všetkých okien. Len tak docielite, že sa vám do bytu mikročastice nedostanú. Membránová sieť je osadená v ráme, ktorý sa dokonalo tesne pripevňuje na okná. Siete je možné šetrne čistiť v domácom prostredí,

Alergia na peľ je jarným strašiakom pre mnohých z nás

S rozkvitnutou lieskou to každoročne začína a pokračuje ďalej. Kvitnú jarné kvetiny, neskôr nastupujú problematické trávy. Poďte si včas zadovážiť nanovláknové membránové siete do okien RESPILON. Ide o prémiový produkt s high-tech riešením proti znečistenému ovzdušiu – exhalátmi aj peľovými časticami. Membránové siete sú zložené z nanovlákna a polymerovej sieťky. Majú schopnosť účinne odfiltrovať aj tie najmenšie čiastočky smogu a prachu, vrátane peľu. Neprepúšťajú ani tekutiny, rovnako ako zabraňujú prenikaniu UV žiarenia.

Prečo investovať do high-tech nanovláknových membránových sietí?

Či už v domácnosti, na chalupe, alebo vo vašej firme, vždy zaistia čistý vzduch bez problematických mikroskopických častíc prachu, smogu a peľov. Ani alergia na peľ už nebude problémom. Vetrať bude môcť okamžite aj tam, kde vám to doposiaľ prašnosť z ulice nedovoľovala. Siete sa dajú používať celoročne a vy vďaka nim budete môcť zásadne obmedziť neustále upratovanie. To, že tieto siete zabránia vniknutiu problematického hmyzu, je samozrejmosťou. Membránová sieť proti peľu, hmyzu, prachu a smogu by sa mala stať samozrejmosťou, ktorá chráni vás aj vašu rodinu.