Farba roka 2018 je Ultra Violet PANTONE 18-3838.
Farba roka 2018 je Ultra Violet PANTONE 18-3838.

Farba roka 2018 je Ultra Violet – skúste ju vo vlasoch

Je inovatívna, nápaditá a individualistická. Takou je farba roka 2018 Ultra Violet. Táto skvostná fialová farba je ideálna aj pre nové účesy 2018. Pozrite sa, ako vie fialová farba na vlasy osviežiť účes aj celkový look. Tu sú módne trendy v tmavo fialovej.

Nová farba roka 2018, fialová Ultra Violet, je skvelou módnou farbou. Módne trendy sa jej chytili doslova zubami nechtami. Poradí si s ňou aktuálna móda 2018 aj váš stály šatník, oživí make-up, je úžasná na nechty, osvieži interiér a najmä – konečne je tu farba na vlasy, ktorá je extravagantná a konzervatívna súčasne. Áno, fialové vlasy Ultra Violet vám síce zo začiatku môžu pripadať až crazy uletené, ale akonáhle ich začnete nosiť zistíte, že je to ideálna farba na vlasy. Skvele sa kombinuje s oblečením i módnymi doplnkami, je slušivá pre bledšia aj snědšie typy, dodá vám štýl, neprehliadnuteľnosť, tajomnosť a aj mystický výraz.

Farba roka 2018 je Ultra Violet PANTONE 18-3838.
Farba roka 2018 je Ultra Violet PANTONE 18-3838.

Farba roka 2018 Ultra Violet zmení pohľad na fialové vlasy

Dobrý kaderník a profesionálny kolorista bude navyše s farbou roka vedieť čarovať. Neponúkne vám fialovú „helmu“ na hlavu. Vyhrá si s tieňovaním, zakomponuje farbu roka Ultra Violet do melírov s inými farbami. Fialová farba pre krátke vlasy môže byť riešená ako takzvaná farba do strihu, kde prefarbí a zdôrazní niektoré časti účesu. Fialová u polodlhých vlasov, trebárs mikád, dokáže úplne zmeniť síce praktický, ale strohý strih. Na dlhých vlasoch potom bude fialová tak neprehliadnuteľná, že sa stane dominantou celého looku.

Fialové vlasy 2018 Ultra Violet.
Fialové vlasy 2018 Ultra Violet.

♥ TIP

Veľká fotogaléria: fialové vlasy >>

Aká je nová farba roka Ultra Violet PANTONE 18-3838?

To, že je Ultra Violet, nová farba roku 2018, nápaditou a inovatívnou, som už spomenula. U toho ale jej rozbor neskočí. Fialová farba je o originalite, vynaliezavosti a vizionárskom myslení. Áno, je to pohľad do budúcnosti. Naznačuje tajomstvo kozmu a ponúka radosť z nových objavov. Aj do nových účesov môžu nápady pre fialové vlasy priniesť hravé objavovanie a nové myslené. Tmavo fialová Ultra Violet ponúka nekonečné množstvo nápadov. Farba roka je prirovnávaná k myšlienke nekonečna a nekonečného vesmíru.

Účesy vo farbe roku 2018 Ultra Violet

Farbe roku 2018 sa prisudzuje aj kontemplativnost, čiže schopnosť rozjímania, rozmýšľania a uvažovania. Ide súčasne o farbu nekonvenčnú a individualistickú. Často je prirovnávaná k hudbe a spájaná s hudobnými ikonami, ako Prince, David Bowie a Jimi Hendrix, ktorí Ultra Violet priniesli do popredia západnej kultúry ako osobný výraz individuality.

Fialová Ultra Violet je farba plná mystiky a duchovna. Je to farba spájaná s rozšíreným vnímaním a energiou. Fialové svetlo sa používa pri meditácii, najmä keď je cieľom meditácie kumulovanie energie a vytváranie inšpiratívnych duchovných spojení v spoločenstve.

Fialové svetlo sa používa pre meditačné miestnosti.
Fialové svetlo sa používa pre meditačné miestnosti.

Farba roka podľa Pantone

Za výberom farby roka stojí spoločnosť Pantone, ktorá je svetovou autoritou v oblasti farieb. Pantone Color Institute, ktorý je súčasť globálnej firmy Pantone, predpovedá globálne trendy vo farbách a poskytuje firmám informácie o trendoch vo farbách. Každoročne predikuje sezónne farebné trendy a to dvakrát v roku. Pre sezónu jar/leto a pre sezónu jeseň/zima. Súčasne vyhlasuje farbu roka. Zvolená farba roka Pantone poskytuje strategický smer svetovým trendom, predovšetkým v oblasti módneho priemyslu a interiérového dizajnu.

Zdroj obrázkov: Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o. – špecialista na copywriting a vizualizáciu obsahu