Ako si zapliesť rybí vrkoč – návod krok za krokom!
Ako si zapliesť rybí vrkoč – návod krok za krokom!

Rybí vrkoč – návod na účes krok za krokom!

Rôzne pletené vrkoče sú veľkým účesovým hitom. Pozrite sa na návod na účes krok za krokom na zložitejšiu variantu vrkoča – na rybí vrkoč.

Jeden zo zložitejších pletených vrkočov, takzvaný rybí vrkoč, nemusí byť pre vás tabu, ak máte k ruke skutočne dobrý návod, ako si taký vrkoč upliesť. Návod na rybí vrkoč máme zo Salónu Petra Měchurová. Vytvorila ho Lenka Hajšová.

Rybací vrkoč – kus nostalgie v spojení s extrémnou modernosťou!

Rybí vrkoč je ako pozvánka do starých čias opradených legendami a bájami. Je to účes, vďaka ktorému získate éterický vzhľad víly. Najmä, ak si ho upletiete podľa návodu kreatívneho tímu zo Salónu Petra Měchurová. V novom sviežom prevedení rybacieho vrkoča z rúk Lenky Hajšovej ucítite nádych nedbalosti, avšak kombinovaný s premysleným spracovaním. K jeho pôsobivosti prispieva farba vlasov inšpirovaná prirodzeným blond tieňovaním, ktoré podčiarkne záhyb každého prameňa. Štruktúra vlasov pôsobiaca dojmom nadýchanej morskej peny bezstarostne čechranej okolitým vánkom. Punc luxusu a elegancie dodajú účesu večerné šaty a šperky, pre denné nosenie stačí tento účes zvoliť ako pôsobivý trendy šik doplnok. Rybí vrkoč v tomto prevedení môže byť luxusným každodenným účesom, ale predovšetkým je to dokonalý spoločenský účes na ples. Účesy na ples pre sezónu 2014/2015 na pletené vrkoče veľa stavajú a rybí vrkoč zo Salónu Petry Měchurovej by z vás rozhodne urobil hviezdu akejkoľvek spoločenskej udalosti.

Ako si zapliesť rybí vrkoč – návod krok za krokom!

  1. Pre rybí vrkoč potrebujeme umyté a dosucha vysušené vlasy. Tie rozdelíme do štyroch vodorovných sekcií podľa hustoty vlasov.
  2. Začíname v zadnej partii, kedy natáčame pramene pomocou žehličky do vĺn. Vlasy natáčame striedavo žehličkou smerom doprava a doľava. Vo vrchnej partii vlasy natáčame len dozadu.
  3. Vlasy vo vrchnej partii natupírujeme od korienkov smerom dozadu a prolakujeme. V prípade jemnejších vlasov natupírujeme celú hlavu.
  4. Pomocou kefy ľahko sčešte vlasy k strane.
  5. Pre pletenie rybieho vrkoča si vlasy rozdelíme do dvoch silnejších a do dvoch slabších prameňov.
  6. Samotný rybí vrkoč pletieme tak, že z vonkajších strán rozdelených prameňov berieme spodný pramienok a vkladáme ho doprostred.
  7. Pomocou prstov rybí vrkoč povolíme. Vlasy zafixujeme lakom a dotvarujeme celý účes.
Krok za krokom v obraze
Ako si zapliesť rybí vrkoč – návod krok za krokom!
Ako si zapliesť rybí vrkoč – návod krok za krokom!

Zdroj obrázkov: Petra Měchurová