Zlaté prstene sú top šperkom. Viete si ho ale správne vybrať? O správnom výbere farby zlata rozhoduje aj farba vašich vlasov.
Zlaté prstene sú top šperkom. Viete si ho ale správne vybrať? O správnom výbere farby zlata rozhoduje aj farba vašich vlasov.

Zlaté prstene si vyberajte podľa farby svojich vlasov!

Zlaté prstene sú top šperkom. Viete si ho ale správne vybrať? O správnom výbere farby zlata rozhoduje aj farba vašich vlasov.

Po dlhšej dobe v móde opäť zlaté prstene porážajú tie strieborné. Ale nejde len o samotný výber farby kovu. Kov by sme si nemali vyberať len podľa rýchlo sa meniacich módnych trendov, ale predovšetkým podľa príležitosti. Vedľa obrovskej ponuky lacnej bižutérie sa totiž pri kvalitných šperkoch vsádza najmä na hodnotu a kvalitu kovu. A venovať k niektorým príležitostiam namiesto zlata striebro, alebo chirurgickú oceľ môže byť skutočne faux pas. Pritom ani zaryté odporkyne žltého kovu nemusia zúfať – biele zlato vypadá úžasne a na rozdiel od striebra nemá tendenciu korodovať a strácať lesk.

Zlaté prstene a zlaté šperky dnes porážajú tie strieborné.
Zlaté prstene a zlaté šperky dnes porážajú tie strieborné.

Zlaté prstene sú dokonalým darčekom

Ak ste sa sama seba pýtali, čo by ste si priala k narodeninám, k výročiu či k inej príležitosti, alebo hľadáte vy vhodný darček pre rodinu či známych, je zlatý prsteň ideálnym darčekom. Nielenže máte možnosť voľby medzi bielym a žltým zlatom, ale zaujímavou voľbou je tiež ich vzájomná kombinácia. Hitom sú zlaté prstene v štýle filigránu. Pre ženy, ktoré majú v obľube elegantný štýl a v obliekaní preferujú šarm a eleganciu pred športovým lookom, či módnymi výstrelkami, je vhodný zlatý prsteň s perlou, ale aj elegantne tvarované zlaté prstene zo zirkonmi.

Zlaté prstene vedia svojim štýlom uspokojiť milovníčky elegancie i športového štýlu.
Zlaté prstene vedia svojim štýlom uspokojiť milovníčky elegancie i športového štýlu.

Tohto ročná pestrá kvetinová móda, ktorá bude hitom jari a leta 2015, doslova volá po vintage štýle zlatých prsteňov s úžasnými výraznými farebnými kameňmi. Tento štýl zlatých prsteňov si určite zamilujú všetky milovníčky módnych trendov. Ale ani športové typy dievčat a žien nemusia na šperky a prstene rezignovať. Zlaté prstene voľte veľmi jemné, úzke, bez zbytočného tvarovania. Nemusíte sa ale báť väčšieho počtu drobných zirkónov alebo diamantov. Zlaté prstene s diamantmi, predovšetkým pokiaľ sú osadené v bielom zlate,  totiž vypadajú veľmi decentne a nepobijú sa ani s vašim športovým lookom.

Vintage štýl zlatých prsteňov tento rok ocenia predovšetkým fashion maniačky, jednoduchý moderní design zase milovníčky športového štýlu a nadčasovosti.
Vintage štýl zlatých prsteňov tento rok ocenia predovšetkým fashion maniačky, jednoduchý moderní design zase milovníčky športového štýlu a nadčasovosti.

Zlaté prstene nakupujte len od overených predajcov!

Kvalitu a pravosť zlatých šperkov nikdy neriskujte a vždy nakupujte u overených predajcov. Vôbec sa nemusíte báť nakupovať cez internet. Dohľad nad predajcami na internete robia v podstate samotný zákazníci a akýkoľvek problém s nákupom by sa prevalil oveľa skôr, než u akéhokoľvek obchodníka v kamennej predajni. Zlaté prstene, ktoré sme vybrali ako ukážku v tomto článku predáva internetové klenotníctvo Sperky-NM.cz. Na Heureke vyjadrili s týmto internetovým predajcom zákazníci 100% spokojnosť.

Zásnubné prstene majú byť zlaté a s diamantom

Výber zásnubného prsteňa je najmä vecou mužov a pre väčšinu je to vec dosť náročná. Ako správne vybrať snubné prstene? Nenechajte sa spliesť. Obvykle ich vídame v striebornom kove, ale to rozhodne neznamená, že ide o prstene strieborné. Zásnubné prstene by mali byť z kvalitnejšieho kovu. Najčastejšou voľbou je preto biele zlato, do ktorého je osadený diamant. Zlaté prstene s diamantom bývajú veľmi decentné. Vychádza sa z toho, že by nositeľka nemala mať problém tento prsteň nosiť k akémukoľvek oblečeniu, k akýmkoľvek ďalším šperkom či ku ktorémukoľvek outfitu – v bežný deň i pri slávnostnejších príležitostiach. Existuje pravidlo, že by snubný prsteň mal mať aspoň jeden biely, presnejšie povedané priehľadný kameň.

Zásnubné prstene majú byť zo zlata – bieleho, alebo žltého. Platí pravidlo, že by mali mať aspoň jeden biely kameň – diamant alebo lacnejší zirkón.
Zásnubné prstene majú byť zo zlata – bieleho, alebo žltého. Platí pravidlo, že by mali mať aspoň jeden biely kameň – diamant alebo lacnejší zirkón.

Pokiaľ sa chcete zásnubným prsteňom blysnúť, môžete vybrať väčší diamant s luxusnejším výbrusom, alebo prsteň zdobený množstvom ďalších drobnejších diamantov. Nie každý si však samozrejme môže dovoliť investíciu niekoľko stoviek eur. Vhodnou voľbou je potom  zlatý prsteň, opäť môže byť z bieleho zlata, kde diamant nahradí zirkón alebo viac zirkónov.

Žlté alebo biele zlato – vyberte si podľa farby svojich vlasov!

Vyberte si farbu zlatého kovu podľa svojho farebného typu i podľa farby svojich vlasov. Obecne platí, že pokiaľ ste studený farebný typ, teda jesenný alebo zimný, mala by ste dať prednosť bielemu zlatu. Naopak, teplý typ, teda jarný a letný, by mal dať prednosť žltému zlatu. Lenže… Dneska je všetko trochu inak. Z tmavovlások sa stávame blondýnkami, z blondýniek ryšavými – práve farba vlasov dokáže s našim vzhľadom zamávať natoľko, že staré pravidlá už nemusia vôbec platiť. Preto je lepšie farbu zlatého kovu voliť práve podľa farby vlasov.

Zlaté prstene z bieleho zlata sa hodia k platina blond odtieňom, k striebristým vlasom a melírom, ale tiež k extra čiernym vlasom alebo k melírom v studených farbách, teda napríklad k namodralým, fialovým či zeleným. Dnes sú farby vo vlasoch módne a tak ani tieto farby vlasov nie sú nič výnimočné. Pre zlatovlásky v medových odtieňoch, v odtieni jahodovej blond, pre ryšavé i pre brunetky v teplejších zemitých odtieňoch sú vhodné zlaté šperky a zlaté prstene zo žltého zlata.

Zdroj obrázkov: FL, Sperky-NM.cz