Investičné zlato je najlepšia dlhodobá ochrana majetku

Väčšina z nás, kto máme nejaké slušnejšie úspory, premýšľa nad tým, ako ich ochrániť pred infláciou. Tradičné možnosti nemusia byť tým najlepším riešením. Odborníci vám dnes už s čistým svedomím dokonca neodporučia ani investíciu do nehnuteľností. Na čom sa však zhodujú, je investičné zlato. Je dlhodobo bezpečným prístavom pre každého, kto chce ochrániť peniaze pred infláciu a zhodnotiť ich bez rizika špekulácií napríklad na akciových trhoch.

Ako investovať do zlata?

Zlato rozhodne nie je špekulatívnou investíciou typu: dnes kúpim, zajtra predám. Odborníci ako minimálnu dobu vhodnú pre investovanie do zlata odporúčajú 7 až 10 rokov. Než si kupovať nehnuteľnosť a dúfať, že jej cena narastie a nárast tejto hodnoty nebude menší než nutné investície, ktoré budeme musieť po čase do nehnuteľnosti vložiť, existuje jednoduchšie riešenie – investičné zlato.

Investičným zlatom nie je všetko, čo sa blýska

Možná sa pýtate, je nejaký rozdiel medzi zlatom a investičným zlatom? To určite áno. Investičné zlato nie je surové zlato ale nie sú to ani zlaté šperky. Vedľa investičných zlatých mincí sú to predovšetkým zlaté tehly, správne zlaté zliatky. Naviac, nie je zliatok ako zliatok. Aby sa vám raz nakúpené investičné zlato bez problémov predávalo, a malo teda dobrú likviditu, malo by pochádzať z produkcie osvedčenej rafinérie. Ideálne švajčiarskej. Tie potom vykupujú všetci obchodníci a naviac za výhodnejšiu cenu.

Investujte do zlatých zliatkov s hologramom Argor-Heraeus

Výbornou investíciou sú švajčiarske zlaté zliatky s hologramom označujúcim garanciu pôvodu zlata a jeho rýdzosť od prednej rafinérie Argor-Heraeus. Na Slovensku tieto zliatky ponúka Zlatovna.sk. Hologram nie je len obyčajnou nálepkou. Do zlatého zliatku sa priamo razí, konkrétne do jeho zadnej strany. Nedá sa teda preniesť na iný zliatok. Hologram obsahuje všetky identifikátory, ktoré potvrdzuj pôvod zliatku aj rýdzosť zlata. Tento tzv. giloš (rytina) sa na zliatok nanáša laserom pomocou patentovanej technológie. Zliatok tak už k sebe nepotrebuje ďalší certifikát pravosti.