Farby podľa slnka – blond, brunet alebo červené vlasy?

Blond, brunet, červené vlasy – všetko je dnes inak. Farby vlasov sa prelínajú a hraničné farby sú menej obľúbené ako v minulosti.

Nové účesy 2015 čoraz viac stierajú hranice medzi farbami. Farbyblond, brunet i červené odtiene vlasov – sú často „vyšľachtené“ a len ťažko možno povedať, či ste stále blondínka alebo už brunetka. A keď sa ešte primiešajú jemné červené odtiene a pojmy ako je jahodová blond, tradičný význam blond, brunet a red začínajú úplne strácať svoj zmysel. A to je dobre. Nové farby, a je jedno či v spektre nordických alebo južanských krások, sú oveľa prirodzenejšie a zaujímavejšie. Už nikto nepoužíva výraz špinavá blond. Prechody medzi blond, brunet a red farbou dostali rôzne názvy, obvykle vychádzajúce z techník melírovania pripomínajúcich čo najprirodzenejšie tieňovanie vlasov. Koloristé a výrobcovia farieb sa snažia maľovať rovnako ako slnko. Preto vynašli napríklad techniku Balayage.

Farby podľa slnka – blond, brunet alebo červené vlasy?
Farby podľa slnka – blond, brunet alebo červené vlasy?

Farby slnka podľa Michel Dervyn

Kolekciou, ktorá do seba spomínaný trend dokázala úplne dokonale premietnuť, je kolekcia účesov Oceanic Collection pre jar a leto 2015 od Michel Dervyn. Kolekcia chcela stvárniť modernú morskú pannu – teda romantickú krásku bežného dňa. Väčšina z nás sa snaží štylizovať presne do tejto úlohy a tak veľmi prirodzene vyzerajúce dámske účesy v kolekcii, ktoré len ťažko nazvete blond, brunet alebo red, sú možno presne tým, čo vám bude vyhovovať. Účesy pre ženy doplnili tiež pánske účesy s rovnakou filozofiou preklenujúca priepasť medzi blondína a hnědovlasým mužom. Aj tu sú farby veľmi tajomné a nechcú prezradiť svoju identitu.

FOTOGALÉRIA: Michel Dervyn – Oceanic Collection S/S 2015

V kolekcii nájdeme rad rôznorodých účesov. Vlnitý bob aj lob, rozmanité výčesy vrátane chignon twistu, nechýba vrkoč zmotaný vlastnými vlasmi ani módne pletená verzia drdolu. Rozvlnené vlasy s decentným objemom farbenej technikou Balayage do pastelových tónov akoby pobozkalo slnko a rozvlnil oceán. Blond farba prechádza do nahnedlých odtieňov alebo jahodovej blond, brunet odtiene vlasov sú v strednej intenzite, ale bez zbytočne viditeľných melírov. Melír je nenápadný a prirodzený.

Vedľa celej plejády variantov dámskych účesov nechýba ani vydarený strih pánskeho účesu, doplneného o imidž s krátkou bradou. Jeden účes nastylovaný tromi spôsobmi je príkladom toho, ako možno jeden pánsky strih rôzne a bez veľkej námahy variovať. Stačí správny styling a kus chuti do zmeny.

Farby podľa slnka – kolekcia Michel Dervyn – Oceanic Collection jar / leto 2015
Farby podľa slnka – kolekcia Michel Dervyn – Oceanic Collection jar / leto 2015
O kolekcii účesov

Kadernícky salón: Michel Dervyn

Kolekcia účesov: Oceanic Collection

Sezóna: jar-leto 2015

Vlasy: Michel Dervyn

Foto: Laurence Laborie

Zdroj obrázkov: Michel Dervyn – Oceanic Collection Spring / Summer 2015