Jednoduchý cop s tkaničkou ve stylu anglického návrháře Bora Aksu
Jednoduchý cop s tkaničkou ve stylu anglického návrháře Bora Aksu

Jednoduchý vrkoč so šnúrkou – skúste to!

Vyskúšajte jednoduchý vrkoč so šnúrkou v štýle anglického návrhára Bora Aksu. Potrebujete šnúrku alebo nastrihané prúžky z čierneho bavlneného trička.

London Fashion Week priniesol skvelý nápad na jednoduchý vrkoč. Anglický módny návrhár tureckého pôvodu, mimochodom tiež absolvent prestížnej návrhárskej školy Central Saint Martins, tradične uchvacuje nielen svojimi módnymi kolekciami, ale aj účesmi na svojich prehliadkach. Bol to on, kto na jar predstavil hit pre tohtoročnú jeseň – pletené copy 2.0 v podobe zapletených vrkočov omotaných okolo hlavy v dirndl štýle ako z ľudových účesov pre tradičný Oktoberfest. Tentoraz na London Fashion Week predstavil úplne iný typ vrkoču, ktorý sa určite stane opäť hitom medzi účesmi pre jar a leto 2015. Jednoduchý vrkoč je takmer celý omotaný čiernym povrázkom podobne, ako sa zdobia chvost koňom. Nie som síce znalec koní, ale myslím, že u koní to má aj iný ako len estetický zmysel – a to zmysel hygienický.

Jednoduché vrkoče stiahnuté čiernou šnúrkou v štýle Bora Aksu.
Jednoduché vrkoče stiahnuté čiernou šnúrkou v štýle Bora Aksu.
FOTOGALÉRIA: Bora Aksu – RTW S/S 2015

Vytvorte si jednoduchý vrkoč v štýle Bora Aksu!

Bora Aksu kráskam s dlhými vlasmi bez ofiny zopol vlasy do copu vo výške krku a jednoduchý vrkoč potom husto stiahol povrázkom, ktorý postupne obmotával takmer až na koniec chvosta. Ten je učesaný asymetricky, viac na strane, takže je nádherne vidieť aj spredu a ležérne poliháva na jednom z ramien. Z bezofinovej dĺžky vlasov vznikla ofina ako vlasy sčesané na stranu a uchytené do jednoduchého vrkoču. Mäkký oblúk takto vytvorenej ofiny pôsobí veľmi jemne a zmäkčuje tiež ženské rysy.

Jednoduché účesy s vrkočmi stiahnutými šnúrkou vyzerajú skvele. (RTW S/S 2015 módna kolekcia Bora Aksu)
Jednoduché účesy s vrkočmi stiahnutými šnúrkou vyzerajú skvele. (RTW S/S 2015 módna kolekcia Bora Aksu)

Ako vytvoriť jednoduchý vrkoč v štýle Bora Aksu? Stiahnite vlasy pri krku gumičkou a potom ich postupne obmotávajte. Použiť môžete čierne šnúrky s okrúhlym prierezom, ale tiež napríklad nastrihané prúžky z čierneho bavlneného trička. Účesy pre jar / leto 2015 Bora Aksu sú vždy dostylované čiernou šnúrkou – či už ide o blond alebo tmavé vlasy. V oboch prípadoch vyzerá vrkoč stiahnutý šnúrkami veľmi efektne.

Zdroj obrázkov: módna kolekcia Bora Aksu RTW S / S 2015, Fashionising.com, London Fashion Week