Neviete ako sa správne starať o jemné vlasy? Poďte sa pozrieť, akú potrebujú vlasovú kozmetiku, úpravu a tiež strihy alebo farbu na vlasy.
Neviete ako sa správne starať o jemné vlasy? Poďte sa pozrieť, akú potrebujú vlasovú kozmetiku, úpravu a tiež strihy alebo farbu na vlasy.

Jemné vlasy potrebujú špeciálnu starostlivosť

Neviete ako sa správne starať o jemné vlasy? Poďte sa pozrieť, akú potrebujú vlasovú kozmetiku, úpravu a tiež strihy alebo farbu na vlasy.

Správna starostlivosť o jemné vlasy má svoje špecifiká. Jemné vlasy potrebujú špeciálnu vlasovú kozmetiku, šetrné zaobchádzanie aj špeciálne účesy pre jemné vlasy. Mnohé „osvedčené” metódy starostlivosti pre normálne vlasy tu prestávajú platiť. Typickým problémom je napríklad používanie stylingu. Hoci by sa mohlo zdať, že keď účes na jemných vlasoch nedrží, potrebuje ešte pevnejší styling, opak je pravdou. A pletieme sa často tiež pri výbere správneho strihu a účesu. Ako teda má správna starostlivosť o jemné vlasy vyzerať?

Trápia vás jemné vlasy? Starostlivosť o jemné vlasy má svoje špecifiká.
Trápia vás jemné vlasy? Starostlivosť o jemné vlasy má svoje špecifiká.

Jemné vlasy – starostlivosť, ako má byť

  1. Používajte správne šampóny a kondicionéry pre jemné vlasy. Veľa šampónu a kondicionérov jemné vlasy zaťaží. Ak máte jemné vlasy, mali by ste používať šampóny a kondicionéry pre ne určené. A tiež vlasovou kozmetikou pri používaní šetriť, aby nedochádzalo k jej zlému vymytiu z vlasov alebo jej zaťaženiu množstvom pestujúcich látok.
  2. Taktiež styling pre jemné vlasy by mal byť špeciálny. Nie sú pre vás vhodné gély ani vosky. Používajte slabo, maximálne stredne tužiace tužidlá v spreji. Menej vhodné sú peny. Tiež laky na vlasy by ste mali používať iba ľahšie a menej tužiace.
  3. Tepelná úprava jemných vlasov, či už ide o žehlenie, kulmovanie alebo sušenie fénom, môže byť pre jemné vlasy zničujúce. Vždy fénujte menej horúcim vzduchom, žehličku a kulmu radšej nepoužívajte. Určite nie denne. Žehlenie vo všeobecnosti nie je pre jemné vlasy prínosom. Objem potrebujú skôr pridať ako ubrať. Kulma môže vizuálne objemu pomôcť, ale vždy používajte kvalitnú techniku, na ktorej si môžete nastaviť teplotu. Jemné vlasy môžete upravovať už pri teplote 120 stupňov.
  4. Farba vie robiť s jemnými vlasmi zázraky. Po optickej stránke môže práve farba na jemných vlasoch docieliť výrazné zväčšenie objemu vlasov. Farba na jemné vlasy by nikdy nemala byť jednoliata. Melír alebo tónovanie prameňov tón v tóne robí účesy pre jemné vlasy objemnejšie. Pomôckou je tiež farba s vysokým leskom, ktorý tiež jemným vlasom pridáva opticky na objeme.
  5. Sušenie vlasov dokáže tiež jemným vlasom pridať objem. Už som spomenula, že máte používať fén, ktorý má nastaviteľnú teplotu. Jemné vlasy sušte vlažným vzduchom, Horúci vzduch používajte len pre tvarovanie účesov. Dlhé jemné vlasy sušte najprv v dĺžkach. Pri krátkych jemných vlasov rovno tvarujte účes. Vlasy sa pri fénovaní snažte u končekov dostať do kolmej polohy k hlave. To zväčší objem celého účesu. Toho sa dá dosiahnuť napríklad u mikáda.
  6. Strihy pre jemné vlasy by mali byť vzdušné, aby jedna vrstva vlasov nezaťažovala druhú, ale súčasne by postupný zostrih nemal vlasom ešte viac uberať na objeme. Jemným vlasom pristanú ofiny, môžete skúsiť tiež pätky a vrstvené strihy, ktoré dávajú do kontrastu napríklad väčší objem vlasov s úplne vyholenými partiami, napr. na krku.
  7. Skúste clip-in vlasy. Tie neslúžia len k predĺženiu účesu, ale môžete si nimi tiež pridať objem vlasov. Dnes tak módne podfarbenie vlasov do iných farieb je ideálne práve ako kombinácia riešení problému jemných vlasov a módnej zmeny farby účesu.

Zdroj obrázkov: FL