Konjac špongia pre telo aj pleť: konjac hubka účinne čistí, ozdravuje a omladzuje
Konjac špongia pre telo aj pleť

Konjac špongia – telová hubka na pleť, ktorá dokáže viac, než by ste si mysleli

Pre niekoho bude konjac špongia, či konjac telová hubka na umývanie, úplnou neznámou. Možná patríte k druhej skupine – k ľuďom, ktorí o nej už počuli, avšak neviete, čo si o týchto produktoch mnohých farieb myslieť. Pozrite sa, čo táto prírodná hubka, ktorá prekonala aj tradičnú morskú hubku, dokáže.

Každý, kto vyhľadáva zaujímavé produkty pre krásu a súčasne eko produkty, možná práve našiel to, čo už dávno hľadal. Kozmetickú hubku z prírodného materiálu, ktorá je pre pleť a telo nielen príjemnou, ale má tiež zaujímavý vplyv na náš vzhľad a jej používanie je ekologické.

Konjac špongia, nazývaná aj japonská umývacia hubka, je skutočne prírodný produkt. Vyrába sa z koreňa rastliny Amorphophallus konjac (tiež je správnym názvom Amorphophallus rivieri). Na Slovensku nie je táto rastlinka vôbec neznámou. Nazýva sa zmijovec či diablov jazyk a patrí medzi exotické rastliny. Kvetina je charakteristická spôsobom využitia svojho koreňa, ale aj extrémne páchnucim kvetom pripomínajúcim hnijúce mäso. Tým sa ale nenechajte odradiť, hubka z koreňa nesmrdí a prekvapí vás svojimi vlastnosťami.

Konjac hubky dokážu našu pleť nielen vyčistiť. Sú z prírodného materiáru a hodia sa aj pre vegánov.
Konjac hubky dokážu našu pleť nielen vyčistiť. Sú z prírodného materiáru a hodia sa aj pre vegánov.

Koreň z tejto rastliny, konjac, má však využitie aj inde než len v kozmetike

Konkrétne v potravinárstve. Považuje sa za diétnu potravinu, a preto je súčasťou rôznych diét. Má nízky glykemický index a obsahuje minimum sacharidov. Naopak je bohatý na rozpustnú vlákninu, ktorá vytvára vo vnútri čriev ochrannú vrstvu zamedzujúcu vstrebávaniu sacharidov z ďalších zdrojov. Podporuje tiež prirodzenú mikroflóru a keďže vie radikálne zväčšiť svoj objem, vyvoláva pocit nasýtenia.

Konjac pre krásu

Vráťme sa ale k využitiu konjacu v kozmetike. Tento 100% prírodný produkt nielenže pokožku tváre a tela čistí, ale pozitívne na ňu aj vplýva. Preto sa odporúča ja pre novorodencov, dokonca pre predčasne narodené deti a pre batoľatá, samozrejmosťou je pre citlivú detskú pokožku. Nám, ženám, môže slúžiť na umývanie tela, aj na odlíčenie a hĺbkové čistenie pleti.

Každá farba prírodnej konjac špongie ponúka ešte niečo naviac. Obsahuje totiž ďalšie účinné prírodné zložky prospešné pokožke na tvári aj tele.
Každá farba prírodnej konjac špongie ponúka ešte niečo naviac. Obsahuje totiž ďalšie účinné prírodné zložky prospešné pokožke na tvári aj tele.

Konjac sa hodí pre vegánov a je bez GMO. Je plný vitamínov a antioxidantov. Má schopnosť vyrovnávať pH pokožky (je totiž prirodzene zásaditý). Neobsahuje žiadne pridané látky typu chemických farbív či konzervantov. Je skvelý pre hĺbkové čistenie pleti a má aj antiageing efekt, pretože oslabuje známky predčasného starnutia pleti. Má exfoliačné vlastnosti, ale ako peeling je veľmi šetrný.

Farba konjac špongie nie je len o dizajne

Telová hubka na umývanie, konjak špongia, sa predáva ako prírodná v bielej farbe, alebo s rôznymi prísadami. Tieto varianty od seba rozoznáte podľa farby hubky. Bledozelený konjac napríklad obsahuje extrakt z aloe vera a vďaka tomu má protiplesňový, protizápalový a antibakteriálny účinok. Pomáha hojiť rany, dobre ošetruje telo s dermatitídou, ale aj pokožku s akné. Podobne špecifické vlastnosti má každá farba konjac hubky. Vyberiete si žltú telovú hubku s kurkumou, fialovú s levanduľou, ďalšími prísadami sú ruža, prírodný íl, zelený čaj či napríklad bambusové uhlie.

Krásne prírodné konjac hubky z e-shopu Ekomahaus.sk sú tiež výborným typom a darček.
Krásne prírodné konjac hubky z e-shopu Ekomahaus.sk sú tiež výborným typom a darček.

Správna starostlivosť je dôležitá

Konjac hubka je prírodný produkt, ktorý vám samozrejme nevydrží naveky. Meniť ju budete po troch až štyroch týždňoch, podľa intenzity používania. Nikdy konjac hubku nepoužívajte suchú. Vždy ju najprv namočte do vody. Pri prvom použití dokonca na dlhšie, na 10 až 20 minút. Pri opakovanom použití už postačí krátka doba. Hubku po použití vždy opláchnite, jemne, ale dôkladne zbavte vody a nechajte zavesenú vyschnúť.

Prírodná konjac hubka vám bude výborne slúžiť pri minimálnej údržbe. Pravidelne ju meňte za novú.
Prírodná konjac hubka vám bude výborne slúžiť pri minimálnej údržbe. Pravidelne ju meňte za novú. Kúpite ich v e-shope Ekomahaus.sk.