Olivový olej na vlasy – pre rast, hebkosť i proti padaniu vlasov!

Hľadáte spôsob, ako podporiť rast vlasov, ako sa zbaviť suchých vlasov a ako mať vlasy skutočne krásne? Olivový olej na vlasy je riešenie priamo z prírody!

Kvalitný olivový olej nie je len skvelá kuchynská surovina. Patrí aj do kúpeľne a svoje významné miesto má aj v starostlivosti o vlasy. Často sa však jeho pozitívne účinky spájajú len s ošetrovaním suchých, alebo výrazne poškodených vlasov rôznymi tepelnými či chemickými faktormi. Lenže viete, že olivový olej patrí aj na normálne či dokonca mastné vlasy a že olivový olej na vlasy používame aj keď ich chceme podporiť v ich raste?

Olivový olej na vlasy – pomáha nielen suchým vlasom, ale podporuje aj vlasy v raste a prispieva k ich zdraviu a kráse.
Olivový olej na vlasy – pomáha nielen suchým vlasom, ale podporuje aj vlasy v raste a prispieva k ich zdraviu a kráse.

Do mnohých kozmetických prípravkov, vrátane tých na vlasy, sa olivový olej samozrejme už dávno dostal. Ak ale chcete dopriať svojim vlasov prírodnú starostlivosť bez chémie, vystačíte si s kvalitným za studena lisovaným olivovým olejom označený vždy ako extra virgin, ktorý je určený pre varenie alebo na šaláty.

Olivový olej na rýchlejší rast vlasov a proti ich vypadávaniu

Olivový olej je bohatý na vitamíny A, B, D a E, čo sú vitamíny, ktoré ako vnútorne, tak pri vonkajšom použití vedia stimulovať vlasové korienky a tým výrazne zrýchliť rast našich vlasov alebo sa aspoň podieľajú na spomalenie ich vypadávania. Vypadávanie je úplne prirodzený proces a život žiadneho vlasu nie je večný. Vďaka používaniu olivového oleja na vlasy však dochádza k predĺženiu života vlasu.

Olivový olej na vlasy je skutočný prírodný zázrak.
Olivový olej na vlasy je skutočný prírodný zázrak.

Ako aplikovať olivový olej na vlasy proti vypadávaniu vlasov?

Za studena lisovaný extra virgin olej zahrejte vo vodnej lázni na teplotu okolo 40 stupňov Celzia. Olej potom nanášajte na vlasovú pokožku a tú bruškami prstov, nikdy nie nechtami, jemne masírujte aspoň 3 min. vždy 1x až 2x týždenne. Niekedy môže byť naniesť olej na vlasovú pokožku zložité vďaka hustej hríve. Pomôžte si injekčnou striekačkou. Do nej olej natiahnite a potom aplikujte na niekoľkých miestach hlavy a hneď masírujte.

Olivový olej na vlasy nie je ničím iným, než kvalitným, za studena lisovaným panenským kuchynským olejom.
Olivový olej na vlasy nie je ničím iným, než kvalitným, za studena lisovaným panenským kuchynským olejom.

Akonáhle s masážou hlavy skončíte, natiahnite si na vlasy potravinársku fóliu a vlasy zabaľte do uteráka. Takto nechajte olej pôsobiť aspoň dve hodiny alebo dokonca cez noc.

Vlasy je následne potrebné pre odmastenie dokonale umyť šampónom. Miesto nadmiery chémie si na odmastenie pomôžte citrónovou šťavou alebo roztokom vody s octom. Vlasy tak navyše získajú ešte väčší lesk.

Olivový olej na rýchlejší rast vlasov

Ak túžite po rýchlejšom raste vlasov, vyrobte si vlasový olejček z rast vlasov podporujúcich bylín. Budete potrebovať koreň žihľavy a mladej žihľavy, koreň chrenu a koreň z lopúcha. Všetko umyte a nakrájajte na drobnejšie časti. Vzniknutú čerstvú zmes bylín naložte do olivového oleja. Použite väčší pohár na zaváranie, poriadne ho zatvorte a nechajte bylinky lúhovať mesiac na slnečnom okne.

Zázračný elixír z olivového oleja, chrenu, lopúcha a žihľavy na podporu rastu vlasov opäť vtierajte do vlasovej pokožky aspoň raz týždenne.

Prípravok z rovnakých bylín pre rast vlasov a proti ich padaniu sa robí aj naložením do alkoholu. Optimálne je urobiť si obe verzie prípravku na rast vlasov a tie striedať. Vykompenzujú sa tak vzájomne nevýhody každej z metód. Pretože zatiaľ čo alkohol (optimálne 70% ražná) vám môže pokožku hlavy vysušovať, olej zas nadmerne mastiť. Striedavé používanie je preto veľkou výhodou.

Vyrobte si z olivového oleja, koreňa chrenu, koreňa lopúcha a žihľavy výluh na podporu rastu vlasov.
Vyrobte si z olivového oleja, koreňa chrenu, koreňa lopúcha a žihľavy výluh na podporu rastu vlasov.

Olivový olej proti suchým vlasov a krepateniu

Úplne logickým je použitie olejov na suché vlasy. Olivový olej patrí medzi slávne trio v boji proti suchým vlasom a to spolu s arganovým a kokosovým olejom. Výhodou olivového oleja je, že ho máme vždy po ruke a zo spomínaného tria je rozhodne najlacnejším riešením. Kokosový olej môže byť problematický zhľadiska meniacej sa konzistencie podľa teploty v kúpeľni. Problematické je aj získanie dostatočného množstva oleja, ak do neho chceme nakladať vlasom prospešné byliny. Ešte horšie je na tom po tejto stránke arganový olej, ktorý patrí medzi najdrahšie oleje a podobné plytvanie si nedovolí v podstate nikto.

Olivový olej na vlasy aj do kuchyne – doprajte si najkvalitnejšie grécke oleje Terra Creta.
Olivový olej na vlasy aj do kuchyne – doprajte si najkvalitnejšie grécke oleje Terra Creta.

So suchými vlasmi vie olivový olej zatočiť dvoma spôsobmi. Môžete používať zábal so žĺtkami a olivovým olejom, čo je vlastne základ pre majonézu. Do mixéra sa dajú dva žĺtky, rozmixujú sa a potom sa po kvapkách postupne pridáva až 1 dcl za studena lisovaného olivového oleja. Olivový olej na vlasy spoločne s vajcom funguje ako skvelá maska. Nanesie sa na suché vlasy pomocou veľkého štetca a pod igelitom a uterákom sa nechá pôsobiť 2 hodiny alebo cez noc. Potom sa maska na vlasy s olivovým olejom vymyje. Len pozor! Najlepšie studenou, alebo len mierne vlažnou vodou. Inak sa vám vajíčko vo vlasoch zrazí na praženicu a jej odstránenie z vlasov dá celkom zabrať! Vlasy sa následne klasicky umyjú a upravia.

Druhým spôsobom je použitie čistého olivového oleja po umytí vlasov. Do umytých vlasov len jemne vyždímaných od vody sa nanesie pár kvapiek oleja a votrie sa do dĺžok – pozor na množstvo, nesmie sa prehnať. Potom sa na vlasy nanesie štandardný styling a klasicky sa upravia. Ľahším je nanášanie olivového oleja rozprašovačom.

Panenský olivový olej je skutočný zázrak pre vlasy. Dôležité je donútiť sa venovať olejovej starostlivosť o vlasy svoj čas a tiež si správne vybrať vhodný olej, pretože kvalita oleja je dôležitá. Najkvalitnejším výrobcom olivového oleja je Grécko. Kvalitné extra virgin panenské za studena lisované olivové oleje sa predávajú pod značkou Terra Creta. Litrové balenie, ktoré využijete v kuchyni aj v kúpeľni kúpite vo veľmi efektnej a praktickej plechovej krabici. Pre použitie v kúpeľni priamo na vlasy je vhodné balenie vo fľaši sa sprejom. Olivový olej EVVO Terra Creta Spray je k dispozícii v 250 ml a 100 ml balení.

Zdroj obrázkov: FO, Terra Creta