Pánske účesy Roberta Starého inšpirovali beatnikovia!

Pánske účesy Roberta Starého sa predstavujú v ďalšej podarené a úspešné kolekciu. Tentoraz sú inšpirované generácií beatnikov a jazzovými tónmi.

Nové pánske účesy Roberta Starého pre sezónu 2015/2016 už bodujú v medzinárodnej kaderníckej súťaži. Pánska kolekcia MULTI-COLOUR-I.A. sa dostala medzi nominácie prestížnej kaderníckej súťaže AIPP v kategórii Best Men. A nie je to prvý úspech, ktorý v tejto súťaži kadernícky salón Robert Starý má. Nominovaná bola už vlaňajšia kolekcia Roberta Starého s názvom Go! Ako Robert Starý a jeho účesy pre mužov uspejú budeme poznať na konci septembra, kedy budú výsledky súťaže pre tento rok vyhlásené.

01sk-panske-ucesy-robert-stary-multi-colour-ia-2015-2016

Do súťaže AIPP Awards sa tento rok prihlásilo cez 647 účesových kolekcií od kaderníkov z 36 krajín sveta. Takže už aj nominácie pánskych účesov Roberta Starého, navyše druhý rok po sebe, je obrovským úspechom. Z českých kaderníkov sa zatiaľ podarilo víťazstvo dosiahnuť len Petre Měchurovej a to hneď trikrát. Prvýkrát v sezóne 2005/2006 v kategórii AIPP Best Photo, druhýkrát v sezóne 2008/2009 v top kategórii Grand Trophy a tretíkrát v tom istom roku ešte v kategórii Best Men. Medzi nominovanými je Měchurová aj tento rok a to v kategórii Best Video. S Robertom Starým je tak druhým českým kaderníkom, ktorý sa dostal medzi nominácie. Robertovi držíme palce, aby bol ďalším českým kaderníkom, ktorý pokorí vrcholnú priečku v Best Men kategórii.

Pánske účesy Roberta Starého z kolekcie MULTI-COLOUR-IA 2015/2016 sa dostali medzi nominované v kategórii Best Men v prestížnej kadernícke súťaži AIPP Awards.
Pánske účesy Roberta Starého z kolekcie MULTI-COLOUR-IA 2015/2016 sa dostali medzi nominované v kategórii Best Men v prestížnej kadernícke súťaži AIPP Awards.

Pánske účesy Roberta Starého z kolekcie MULTI-COLOUR-IA 2015/2016.

Nové pánske účesy Roberta Starého vznikli podľa autora kolekcie pod básnickou paľbou generácie druhej polovice rokov päťdesiatych a za prispenia jazzových tónov. V kolekcii je zachytené to, čo v nej mladí muži tej doby túžili nájsť – prítomný okamih, čiže „independent area“. „V časoch kedy aphotéky mali svoj význam a beatnikovia sa snažili určiť svoj smer, vznikali mnohofarebné obrazce nielen v hlavách bohémskej triedy, a práve v tom čase temné zákutia priťahovala mladých mužov za nevšednými zážitkami, ktoré si vedeli brať veľkými dúškami. Spoločne našli arénu radosti aj utrpenia. Pobití a blažení sa naplno odovzdali sebe samým, ale stále hľadali …,“ povedal k novej kolekcii jej autor.

Líši sa doba beat generation, čiže beatnikov, od tej dnešnej? Takmer by som povedal, že sa opäť vracia. Rovnako tak, ako sa beatnikovia vyznačovali nonkonformným bohémskym spôsobom života a stavali sa do konfrontácie s tradičným spôsobom života is tradičnou kultúrou, snaží sa o to časť z nás aj dnes. Možno preto sa tak radi inšpirujeme práve dobou beatnikov, rovnako ako to urobil Robert Starý. Pokúšame sa nájsť vlastný štýl a získať vlastné životné skúsenosti – experimentujeme, láka nás sebestačnosť a hľadáme si vlastné kultúrne vzory. Len nám chýba novodobý jazz. Tak aspoň ukážme, že vieme mať sviežo mladí a svojskí, tak ako chlapci v podarených a beatnikami inšpirovanými účesmi Roberta Starého.

VIDEO: Robert Starý – MULTI-COLOUR-I.A.

O kolekcii účesov

Názov kolekcie: MULTI-COLOUR-I.A.

Sezóna: jeseň / zima 2015/2016

Vlasy: Robert Starý

Foto: Vratko Barcík

Styling: Martina Gvizdová

Make-up: Adriana Bartošová

Zdroj obrázkov: Robert Starý