Mokka a bronde – to sú nové odtiene hnedej!

Fenomenálna technika melírovania na pomedzí blond a hnedej farby vlasov má teraz nové módne odtiene: mokka. Inšpiráciu im dala mocca káva.

Teda, aby som to uviedla hneď na pravú mieru. Kým mokka sú nové odtiene hnedej inšpirovaná farbou kávy – čiernej aj bielej, bronde je typ melíru, ktorý lavíruje na pomedzí blond a hnedej farby na vlasy. Niekedy ide viac do svetlých blond odtieňov, inokedy zas preferuje tmavšie hnedé odtiene. Dohromady ale mokka a bronde dávajú nový trend sezóny jeseň a zima 2015/2016. Mocca káva ako inšpirácia prichádza!

Mokka odtiene sú odtiene hnedej farby vlasov, ktoré sú teraz extra módne

Čo si predstaviť pod mokka odtieňmi? Mokka, niekedy tiež mocca, sú odtiene hnedej farby, ktoré sa inšpirovali všemožnými odtieňmi farby kávy. Nielen čiernej, ale aj bielej. Často tak zjednodušene povedané dostáva hnedá farba pastelový až sivastý nádych. Získava tak plasticitu a rozhodne sa vymyká zo zabehnutej nudy jednoliatych gaštanových odtieňov. Kde však takú farbu na vlasy zohnať?

Fenomenálna technika melírovania na pomedzí blond a hnedej farby vlasov má teraz nové módne odtieňmi: mokka. Inšpiráciu im dala mocca káva.
Fenomenálna technika melírovania na pomedzí blond a hnedej farby vlasov má teraz nové módne odtieňmi: mokka. Inšpiráciu im dala mocca káva.

L’Oréal Professionnel predstavil novú paletu kávových odtieňov – Mokka Inoa a Mokka Dialight

Novinkou v portfóliu farieb L’Oréal Professionnel sú teraz mokka odtiene. Inoa Mokka ponúka hneď šesť nových hnedých odtieňov pre vlasy, čo otvára ešte oveľa viac možností pre koloristov najmä pri tvorbe osobitých bronde melírov. Pre bronde lookmokka odtiene a hra s nimi skutočne pôsobivo. Ďalšie dva nové mokka odtiene hnedej farby pod číslami 5,8 a 7,8 ponúka farby tón v tóne Dialight. Farby na vlasy Inoa od L’Oréal Professionnel dnes obsahujú 150 farebných odtieňov.

Odtiene hnedej farby na vlasy mokka si zamilovala aj Eva Virostková

Eva Virostková, technologická ředitelka L’Oréal Professionnel

„Testovala som už všetky nové dlho očakávané odtiene Inoa Mokka. Musím povedať, že som z nich naozaj nadšená! Ani jeden mne nesklamal, tieto krásne kávové odtiene jednoducho zbožňujem! Pracuje sa s nimi veľmi dobre a výsledok je zaručený. Všetky dodajú nádherne vyvážené odlesky, výsledný efekt je veľmi prirodzený. Ja, ako blondína, som sa osobne najviac tešila na odtieň 9,8 – veľmi svetlá. Tento odtieň by mal mať každý, kto má klientky na blond farbu. Je to veľmi harmonický odtieň – ani veľmi studený ani príliš teplý … Proste úchvatná prirodzená blond!“ Komentuje nové odtiene farieb na vlasy mokka Eva Virostková, technologická riaditeľka L’Oréal Professionnel.

„Tiež som veľmi netrpezlivo očakávala príchod odtieňov, 18. Je to úplná novinka, taký typ odtieňov tu ešte nebol. Sú mierne studenšie a vďaka ich popolavým odleskom dokážeme zneutralizovať oranžový základ zosvetlenia. V spolupráci so základnými a hlbokými odtieňmi Inoa Mokka nádherne prekrývajú aj vysoké percento bielych vlasov. Dosiahneme tak krásne prirodzenosti a harmónie odleskov,“ dodáva Eva Virostková

A ako sa páči Eve Virostkové odtiene Dialight Mokka? „Čo sa týka odtieňov Dialight Mokka? Tam môžem povedať zo svojej skúsenosti len jedno – sú ideálne na dodanie ešte viac Mokka odleskov vo všetkých výškach. Predstavujú pre mne istotu, vyváženosť a harmóniu. Proste krása! Použila som je ako na patinovanie melírovaných vlasov (contouring), tak aj na oživenie farby v dĺžkach,“ hovorí k farbám Dialight Mokka Eva Virostková.

Fenoménom jesene bude farba vlasov ako bronde!

Hnedé farby na vlasy, či už ako svetlejšie alebo tmavšie, aplikované ako bronde, budú jednoznačným trendom tejto jesene a zimy 2015/2016. A verím, že sa na piedestáli farebnosti udrží omnoho dlhšie ako jednu fashion sezónu. Dokonalé bronde (pozor, nie blondre, blondré ani brondé) je však najmä o dokonalej aplikácii. Takže rozhodne k dobrému výsledku potrebujete aj dobrého kaderníka. Na to rozhodne nezabudnite. A ak chcete byť „in“ povedzte si o bronde s použitím mokka hnedej farby na vlasy.

Pustiť sa do bronde alebo bronde v mokka odtieňoch doma? To neodporúčam! V prvom rade, neexistuje len jeden odtieň bronde. Je ich nekonečne veľa. Bronde teda nie je o jednej farbe, ale o technike, ktorá aby dobre dopadla, tak si vyžaduje skúseného koloristu. Prvým krokom by vždy mala byť diagnostika. Dobrý kaderník vyberie pre vás také odtiene, ktoré budú ladiť s vašimi tónmi pleti a váš vzhľad dokážu vylepšiť. Bronde je melír na mieru. Tiež druhý krok – samotná aplikácia bronde – vyžaduje know-how profesionála. Skúsenosti sú nevyhnutné ako pre dávkovanie farby, tak pre horizontálne a vertikálne techniky balayage potrebnej na vytvorenie bronde – napríklad v mokka farebnosti. Jemné stupňovanie farby medzi korienky a končeky tvorí neporovnateľný rozdiel medzi nepodareným a dokonalým bronde.

Zdroj obrázkov a informácií: L’Oréal