Známa brazílska transsexuálna modelka a aktivistka v kampaniach proti šikanovaniu Lea T sa stala novou novou múzou Redken.
Známa brazílska transsexuálna modelka a aktivistka v kampaniach proti šikanovaniu Lea T sa stala novou novou múzou Redken.

Lea T sa stala novou novou tvárou REDKEN

Známa brazílska transsexuálna modelka a aktivistka v kampaniach proti šikanovaniu Lea T sa stala novou novou múzou Redken.

Brazílska modelka Lea T sa stala novou tvárou značky vlasovej starostlivosti Redken. Lea T sa narodila ako Leandro Medeiros Cerezo a pre svet túto transsexuálnu modelku objavil známy módny dizajnér a kreatívny riaditeľ francúzskej luxusnej značky Givenchy, Riccardo Tisci. Práve podľa neho si Lea T, zvolila svoje umelecké meno. Pod písmenkom „T” sa totiž ukrýva „Tisci”.

Čo neviete o Lea T

Meno Lea T: Leandro Medeiros Cerezo

Miesto narodenia: Brazília

Rok narodenia: 1981

Druhý rok narodenia: máj 2012 (vtedy si Lea T definitívne nechala zmeniť pohlavie na ženské)

Miery: výška: 180 cm, miery: 86-63-91 cm

Lea T je dcérou známeho brazílskeho futbalistu. Je ním Toninho Cerezo. Po narodení bola identifikovaná ako muž a v roku 2011 po prvýkrát v rozhovore zverejnila svoj zámer zmeniť svoje pohlavie na ženské. Dnes verejne zastupuje LGBT komunitu a v rámci nej bojuje za práva a proti diskriminácii transsexuálov.

Brazílska modelka Lea T sa stala novou tvárou značky vlasovej starostlivosti Redken.
Brazílska modelka Lea T sa stala novou tvárou značky vlasovej starostlivosti Redken.

Lea T pro Redken

S jej úžasnou energiou, štýlom a nádhernými brazílskymi vlasmi je Lea T pre Redken ako stvorená. Lea T sa ako nová tvár Redken pripája k elite Redken múz a tvorcov trendov, do ktorej patrí hudobníčka a modelka Sky Ferreira, medzinárodná módna blogerka Chiara Ferragni, svetoznámy hairstylista a legenda módneho priemyslu Guido a koloristka celebrít Tracey Cunningham.

„Lea T je skutočnou priekopníčkou krásy. Reflektuje víziu a pohľad Redken na krásu, je zdravo sebavedomá a svojím vzhľadom unikátna a výnimočná.” (Shane Wolf, Global General Manager REDKEN 5th Avenue)

Jedna z najžiadanejších a najviac inšpiratívnych modeliek módneho sveta Lea T sa stala v roku 2010 tvárou značky Givenchy. Bola k videniu na stránkach Vogue Paris, Vanity Fair, Vogue Brazil, Numero, W, Hercules, Interview, Cover a Love magazínu. Objavila sa tiež na obálke Elle Brasil, rovnako ako Love magazínu pre jar/leto 2011 vedľa stálice módneho sveta Kate Moss – na provokatívnych fotografiách, kde sa spolu tieto dve modelky vášnivo bozkávajú.

„Všetci sme ľudia s vlastnou osobnosťou, pohľadom na krásu, životným štýlom. Milujem prácu pre Redken, pretože je to značka, ktorá ľudskú rozmanitosť víta, rovnako ako všetky druhy krásy. Verí v individualitu každej osobnosti a pre mňa je toto veľmi dôležité.” (Lea T)

O značke Redken

REDKEN 5th Avenue je značkou profesionálnych farieb na vlasy, vlasovej starostlivosti a stylingu. Zameriava sa na inšpiratívne vzdelávanie, vývoj prelomových produktov a neustály prísun podnetov pre podporu kreativity kaderníkov a štylistov. Redken je stále v strede aktuálneho diania, prítomný na Fashion week v New Yorku, Londýne, Miláne a Paríži, vzbudzuje v ľuďoch záujem, udáva tempo, prináša najmodernejšie trendy vo vlasovom priemysle.

Zdroj obrázkov: Redken, foto Matt Irwin