Retro účesy sú v móde – inšpirujte sa Framesi!

Talianska značka Framesi svoje účesy pre sezónu jeseň/zima 2015/2016 štylizovala ako retro účesy a inšpiráciu tým najlepším z účesov 60. a 70. rokov.

Opäť sa retro účesy vracajú do módy! Leta „veľkého“ designu – 60. a 70. roky minulého storočia, sú zas a znova inšpiráciou pre módnych tvorcov aj kaderníkov. Kým však začiatok nového tisícročia fascinovala predovšetkým éra a dizajn kvetinových detí (v móde sa objavovali staronové prvky hippies s kvetinkovými šatami, či glam rock štýl s jeho trblietavými prvkami na oblečení a klinovými topánkami), teraz sa pozornosť obracia k elegancii a formálnym prvkom tejto doby . Presne to môžete vidieť aj v novej kolekcii účesov inšpirovaných retro štýlom – Framesi jeseň/zima 2015/2016. Kolekcia sa volá Vintage today.

01sk-retro-ucesy-vintage-today-framesi-podzim-zima-2015-2016

Účesy v retro štýle budú jedným z hitov tejto módnej sezóny

Móda, ako sme ju poznali v minulom storočí, kedy sa dala deliť na dekády podobných štýlov je dávno mŕtva. Že by už nebolo čo nové vymyslieť? Niekedy tejto myšlienke začínam veriť! Neustále sa obraciame k tomu, čo tu už bolo – vzniká paradox, kedy vintage alebo retro nazývame módnym. Aj keď na druhú stranu, nie je to prvýkrát, čo sa móda, dizajn alebo umenie vracia k tomu, čo tu už bolo. Aj doba renesancie bola len znovuzrodením antiky. Tak prečo nevzkrísit slávne 60. a 70. roky?

Retro účesy budú jedným z účesových trendov jesene 2015, ale aj zimy 2016. Takže nebudú rozhodne chýbať ani medzi účesmi 2016. Inšpirácia slávnymi 60. a 70. rokmi preniká nielen do dámskych účesov, ale tiež do účesov pre mužov. Tak je tomu aj v kolekcii Framesi fall/winter 2015/2016. Dámske retro účesy doplnil aj blonďavý pánsky retro účes s na strane posadenou pätkou a frajersky dlhou ofinou.

GALÉRIA: Framesi jeseň/zima 2015/2016 – Vintage today

Retro účesy podľa Framesi ako módny štýl pre jeseň/zima 2015/2016

Krátke pixie s vykukujúcimi uškami, bob aj mikádo, vrátane pyšného štylizovaného drdolu a dôrazu na objem zátylku. Každý z retro účesov Framesi jeseň/zima 2015/2016 našiel inšpiráciu v 60. alebo 70. rokoch minulého storočia. Pramienky sú uvoľnené pred ušami a uši sú pekne zdôraznené, eleganciu robí uhladený look aj vzhľad skrotených vĺn na dlhých vlasoch aj polodlhých strihoch. K retro stylingu a premysleným štýlom pridáva Framesi samozrejme tiež dokonalé farby. Gaštanová brunetka konkuruje černicovej kráske a jahodová blondínka mačkám s účesmi v módnej farbe roka – v hnedočervenej marsala farbe. A retro účesy tak navyše získavajú skutočne neprehliadnuteľnú farebnosť.

VIDEO: Retro účesy Framesi F/W 2015/2016

Zdroj obrázkov: Framesi.it