Ružová či levanduľová: Akú pleťovú vodu by ste mali zvoliť na jar?

Ružová či levanduľová: Akú pleťovú vodu by ste mali zvoliť na jar?

Používanie pleťovej vody patrí medzi naše každodenné rituály. Preto jej potrebujeme bohaté zásoby v tej najvyššej kvalite. Garanciou výživy sú zdroje prírodných vôd pre pleť. Obsahujú len vzácne rastlinné výťažky – pokožku harmonizujú a dôkladne pripravujú na ďalšie kroky v čistení a ošetrovaní. Ružová alebo levanduľová? Hravo uplatníme akúkoľvek farbičku, a to celoročne.

Preferujete ružovú vodu na pleť?

Robíte veľmi správne, keďže vyhovuje takmer všetkým typom pleti. Navyše, ju zaraďujeme medzi unisex pleťovú kozmetiku. Zíde sa teda v každej domácnosti. Na to, aby sme u vás vyvolali túžbu po nákupe, predstavíme najprv jej hlavné výhody. Ide o triádu čistiacich, hydratačných a regeneračných schopností.

Svojou silou vám napomáha v každom znečistenom prostredí, pretože sa vyznačuje hypoalergénnymi účinkami. Veď začiatkom kvitnúcej jari, keď všade poletuje peľ, získava cenu nad zlato. Možno ju využívať aj ako obklady pleti, očí a iných citlivých až začervenaných miest. Pôsobí na bunkovej úrovni, posilňuje, ba dokonca zaisťuje regeneráciu kožných tkanív.

Všeliek so širokým spektrom využitia

…Preto je ružová voda na pleť taká obľúbená. Na pokožku sa aplikuje nielen pre svoje antibakteriálne vlastnosti, ale aj pre silne upokojujúce s tlmiacim účinkom pri bolesti. Jej pôsobenie si pochvaľujeme pri emočnom a nervovom vypätí, pri migréne, bolestiach hlavy či pri tráviacich ťažkostiach.

Viete, že vo svojej základnej funkcii ružová pleťová voda dokáže znásobiť účinky natoľko, že ju využívame ako dvojfázovú micelárnu? V prvom kroku odstraňuje mejkap, pričom pleť hĺbkovo revitalizuje, zanecháva hebkou, čistou a hladkou na dotyk.

Výživa na každom správnom mieste

Stále je to pre vás málo dôkazov, že vodu z ruže nevyhnutne potrebujete v domácnosti? Tento vodný klenot poznáme aj ako výživný doplnok či dochucovadlo. Zintenzívňuje osviežujúcu vôňu a príchuť, ktorá je pre jarné obdobie príznačnou. Možno ju použiť k nápojom, čajom alebo do sladkostí. Navyše, má silné detoxikačné účinky. Ešteže jarný detox máme čím zahájiť!

Levanduľová ako ďalší výživný klenot z radu prírodných vôd

Taktiež ju využívame celoročne, no obzvlášť v jarnom období nám vyhovujú jej upokojujúce účinky na citlivú a zrelú pleť. Touto pleťovou vodou možno zahájiť každé ráno v kúpeľni pri umývaní alebo sa zamerať na zápalové problémy. Tie nastávajú či už pri depilácii, alebo pri nesprávnom ošetrení aknóznej pokožky. Rovnako ako ružová, tak aj levanduľová pleťová voda patrí medzi unisex kozmetiku. Ženám, mužom, ale aj deťom v najútlejšom veku napomáha pri podráždenej kojeneckej pokožke.

V tomto hektickom období si na účinkoch levanduľovej vody veľmi vážime relaxačné účinky. Pridáva sa do kúpeľov, pri masáži vlasovej pokožky až celého tela. Zaručene stojí za to spoznať ju!

Viete, že levanduľová voda by nemala chýbať ani v domácej lekárničke? Vo forme obkladov pôsobí uvoľňujúco pri bolestiach až kŕčoch, pri nespavosti a zvýšenej teplote. Podľa ťažkostí ju možno aplikovať lokálne alebo na oblečenie či posteľnú bielizeň.

Pri všetkých tých výhodách niet teda dôvodu odopierať si ružovú ani levanduľovú vodu v iné než jarné mesiace. Kedykoľvek si to vaše telo vyžaduje, siahnite po nich!