Čo s vlasmi na ples, večierok alebo inú spoločenskú udalosť? Čo sa nosí aj zlaté pravidlá pre spoločenské účesy prezrádza kaderníčka Jana Burdová.
Čo s vlasmi na ples, večierok alebo inú spoločenskú udalosť? Čo sa nosí aj zlaté pravidlá pre spoločenské účesy prezrádza kaderníčka Jana Burdová.

Vlasy na ples podľa rád kaderníčky Jany Burdovej

Čo s vlasmi na ples, večierok alebo inú spoločenskú udalosť? Čo sa nosí aj zlaté pravidlá pre spoločenské účesy prezrádza kaderníčka Jana Burdová.

Na plesy, večierky a iné podobné akcie chodíme preto, aby sme sa bavili, tancovali a stretávali sa s priateľmi. Nie je náhoda, že sa organizujú práve v zimnom období, kedy deň je krátky a noci dlhé. Na niektoré sa tešíme veľa a niekedy sa v spoločnosti objavíme skôr z formálnych dôvodov. Jedna vec je však istá, zakaždým chceme vyzerať výnimočne, teda inak, než nás okolie pozná z bežného pracovného dňa. Ako teda upraviť vlasy na ples, aby zaujali a súčasne podčiarkli vašu krásu? Vlasová štylistka Jana Burdová, majiteľka rovnomenného kaderníckeho štúdia, trojnásobná držiteľka titulu Kaderník roka a art dizajnérka značky Redken, si pre vás pripravila pár rád a trikov, vďaka ktorým sa z vás stane femme fatale.

Vlasy na ples z portfólia prestížnej českej kaderníčky Jany Burdovej.
Vlasy na ples z portfólia prestížnej českej kaderníčky Jany Burdovej.

Vlasy na ples – zlaté pravidlo, ktoré musíte poznať!

Ak sa chystáte na ples, večierok alebo inú spoločenskú udalosť, môžete si oproti bežnému pracovnému dňu dopriať istú dávku extravagancie. Ale pozor, aj tu platí jedno dôležité pravidlo – zložité, alebo výstredné šaty doplňte luxusne jednoduchým spoločenským vyčesom. Naopak k jemným, hladko splývavým šatám si kúpte „veľké večerné vlasy”.

Aký je trend spoločenských účesov pre túto sezónu?

V tejto sezóne stavte na jeden z najväčších tohtoročných trendov a tým sú objem a vlny. Ak ste majiteľkou krátkych vlasov, natočte je nepravidelne na kulmu, nečešte hrebeňom, iba prstami. Nechajte si na úpravu vlasov minimálne hodinu čas a samozrejme myslite na to, aby ste po vytvorení večerného looku nemusela ísť so psom alebo do sprchy. Tiež nezabudnite pred tvorbou účesu zložiť všetko, čo sa oblieka cez hlavu. Vždy skontrolujte výsledok aj zozadu, tzv. v spätnom zrkadle.

Pokiaľ túžite po účese z dlhých vlasov padajúcich na chrbát, vyberte šaty, ktoré im nechajú priestor. Holý chrbát, ramená, sú pre krásne dlhé vlasy ideálnym podkladom. V prípade rozpustených vlasov venujte zvýšenú pozornosť tomu, aby vyzerali čo najzdravšie. Lesk a pružnosť vlasov je ten najväčší luxus, ktorý si môžete na večernú udalosť dopriať. Nechajte si tak vlasy pred blížiacou sa akciou zastrihnúť a doprajte im ošetrujúcu kúru.

Doplnky do vlasov zlaďte s šatami a to nielen farbou, ale aj materiálom. Krásne vyzerá aj stužka vo farbe šiat, môžete ju zavinúť do účesu, alebo ak je z jemného materiálu, nechajte ju splývať na chrbát. Bude zdôrazňovať ľahkosť vašich pohybov.

Aký styling je pre vlasy na ples vhodný?

Na ples aj večierok voľte styling, ktorý účes dobre zafixuje, ale súčasne vlasy na ples zbytočne nezaťaží, aby nestratili objem. Pričom sa tiež vyvarujte siahaní do účesu, dávanie vlasov za uši a pod. Kozmetické značky ponúkajú špeciálne kolekcie líčenia na večierky, tento trend nasledujú aj vlasové produkty. Skúste teda na záver siahnuť po ľahkom metalickom gélu, ktorý prežiari dlhé vlasy, priesvitnom lesku v spreji alebo trblietavom púdru a podobne. Uvidíte, že z vás potom na tanečnom parkete nikto nespustí oči.

Kaderníčka Jana Burdová.
Kaderníčka Jana Burdová.

Produktové tipy od Redken pre vlasy na ples

REDKEN Pillow Proof Blow TWO DAY EXTENDER (153 ml) – jemný suchý šampón v spreji, ktorý aplikujte ihneď po vyfúkaní ako prevenciu proti spľasnutiu. Predlžuje životnosť každej fúkanej, odstraňuje mastnotu, dodáva matný vzhľad a nezanecháva žiadne stopy. Orientačná maloobchodná cena je 18,00 €.

REDKEN Pillow Proof Blow TWO DAY EXTENDER
REDKEN Pillow Proof Blow TWO DAY EXTENDER

REDKEN WIND BLOWN05 (250 ml) – sprej so suchým matným efektom, dodáva ľahký objem a textúru. Orientačná maloobchodná cena je 17,00 €.

Kto je Jana Burdová

  • Trojnásobná držiteľka absolútneho titulu Hairdresser of the Year Czech and Slovak 2008, 2009, 2011 a vôbec prvá ocenená držiteľka titulu Hall of Fame
  • Art Designer značky Redken, profesionálnej vlasovej kozmetiky spoločnosti L’Oréal, školiteľka klientskeho prístupu, marketingu a základov legislatívy v rámci exkluzívneho vzdelávacieho projektu Salon Progres kaderníckej akadémie L’Oréal.
  • Manažérka a majiteľka Studia Jana Burdová, ktoré sa špecializuje na vyliečenie poškodených vlasov, tvorbu strihov a farieb na základe luxusne pestovaných vlasov. Tvárou štúdia je herečka a moderátorka Tereza Kostková.
O kolekci účesů

Kaderník: Tomáš

Kadernícke štúdio: Studio Jana Burdová

Foto: Jan Tůma

Zdroj obrázkov: Jana Burdová